Пари Сен Жермен приема Борусия (Дортмунд) в реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Двубоят на „Парк де Пренс“ започва в 22:00 часа и ще се играе пред празни трибуни заради мерките за борба с коронавируса. 

Първият двубой завърши с успех 2:1 на „жълто-черните“. С две попадения на „Сигнал Идуна Парк“ се отличи суперталантът Ерлинг Холанд, а за френският шампион точен бе бразилската звезда Неймар. 

Двата отбора се бяха срещали още два пъти преди това в най-комерсиалния футболен турнир, като и двете срещи приключиха при равенства.

ПСЖ се представяше блестящо в Шампионската лига преди този мач и бе спечелил всички, освен един от шестте си двубоя в груповата фаза този сезон, като загуби точки само при равенството 2:2 с Реал (Мадрид) на „Сантиаго Бернабеу“. Възпитаниците на Томас Тухел победиха Лос Бланкос с 3:0 на „Парк де Пренс“, два пъти се наложиха над Брюж (5:0, 1:0) и над Галатасарай (1:0, 5:0).

Парижани са убедителен лидер в първенството и се намират в добра форма, като спечелиха трите си срещи след поражението от Борусия. Те се наложиха над Бордо с 4:3 и над Дижон с 4:0 в двубои от Лига 1 и разгромиха Лион с 5:1 на полуфиналите от турнира за Купата на Франция. 

Проблемите за Томас Тухел са свързани с отсъствието на наказаните Марко Верати и Томас Мюниер, а Андер Ерера е контузен. 

ПСЖ ще започне с Навас на вратата, а в отбрана ще действат Керер, Тиаго Силва, Кимпембе и Левин Курзава. Полузащитата ще оформят Идриса Гей, Анхел Ди Мария и Маркиньос, а в нападение ще си партнират Неймар, Кавани и Мбапе. 

Мбапе се отчете с хеттрик в последния двубой с Лион, преди това вкара две попадения на Дижон и едно на Бордо. 21- годишният играч се представя впечатляващо и ще бъде най-голямата заплаха за вратата на Борусия. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дортмунд спечели десет точки в груповата фаза през тази кампания, с които завърши на второ място след Барселона (14 точки) в група „F“, като осигури мястото си сред класиралите се шестнадесет отбора с домакински победи над Интер (3:2) и над Славия Прага (2:1), успех като гост над чехите с 2:0 и равенство вкъщи с Барселона (0:0) . В останалите две срещи Борусия отстъпи при визитите си на „нерадзурите“ (0:2) и на „каталунците“ (1:3).

Възпитаниците на Люсиен Фавър са на второ място в Бундеслигата и също са в серия от три победи. Хааланд и компания се справиха последователно с Вердер (2:0), Фрайбург (1:0) и Борусия Мьонхенгладбах (2:1).

Извън сметките на Фавър заради травми са полузащитниците Томас Дилейни и Марко Ройс.  

Фавър ще заложи сред стартовите единадесет на вратаря Роман Бюрки. Пред него в защита ще са Дан-Аксел Загаду, Матс Хумелс и Лукаш Пишчек. В халфовата линия ще оперират Хакими, Джан, Витцел и Герейро. Атаката ще оформят Санчо, Хааланд и Брант.

Дортмунд не се представя убедително при гостуванията си в Шампионската лига, загуби от Интер и Барселона, и прогнозите са, че ПСЖ ще постигне успех, а неспиращият да бележи Килиан Мбапе е сред фаворитите да пронижат вратаря Бюрки. 

Winbet предлага Super hot залог за този мач – Мбапе да се разпише при завишен коефициент на 5.00 от стартов 4.50