Жребият за осминафиналите на Шампионската лига определи два мегасблъсъка. Шампионите на Италия и миналогодишен финалист в турнира – Ювентус ще мери сили с германския първенец Байерн. Победителят от миналия сезон на турнира и шампион на Испания – Барселона пък ще играе срещу носителя на ФА Къп Арсенал.

Английският шампион Челси за трета поредна година се падна срещу ПСЖ в Шампионската лига, като "сините" спечелиха четвъртфинала през сезон 2013/14, а парижаните излязоха победител в осминафиналния сблъсък през миналия сезон. Реал (Мадрид) получи за съперник италианския Рома, а Манчестър Сити ще играе срещу Динамо (Киев). 

ОСМИНАФИНАЛНИТЕ ДВОЙКИ
Гент (Бел) - Волфсбург (Гер)
Рома (Ит) - Реал (Мадрид, Исп)
ПСЖ (Фр) - Челси (Анг)
Арсенал (Анг) - Барселона (Исп)
Ювентус (Ит) - Байерн (Гер)
ПСВ Айндховен (Хол) - Атлетико (Мадрид, Исп)
Бенфика (Пор) - Зенит (Рус)
Динамо (Киев, Укр) - Манчестър Сити (Анг)
Заб.: Отборите, посочени на първо място, са домакини в първите срещи.

* Мачове от 1/8-финалите на турнира ще се проведат на 16/17 и 23/24 февруари 2016 г. Реваншите ще бъдат на 8/9 и 15/16 март.

* Жребият за четвъртфиналите ще се проведе от 13:00 часа българско време на 18 март, а мачовете ще се играят на 5/6 и 12/13 април. Полуфиналните двойки ще бъдат определени на 15 април също от 13:00 часа, като срещите от тази фаза ще бъдат на 26/27 април и 3/4 май. Финалът е на 28 май на „Джузепе Меаца“ в Милано.