Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заформи голям скандал, който тепърва може да нараства. Неговият тим отпадна на осминафиналите на Шампионската лига, след домакинска загуба с 1:2 от Ювентус. На полувремето лондончани имаха преднина от 1:0, а Почетино заяви, че е видял как шефовете на "Старата госпожа" натискат съдиите на почивката. Той обвини директно президента на Юве Андреа Аниели и генералния мениджър Джузепе Марота.

„Преди мача беше Аниели, след мача бяха Аниели и Марота. Видях на полувремето как те оказаха натиск върху съдията. Става дума за малките детайли, които оказват влияние в такъв тип мачове.  Иде реч за дребни неща. Различните турнири изискват различни детайли. Юве са специалисти, защото имат навика да печелят, навика да поставят съдиите под напрежение", започна Почетино.

„Ние получихме сериозен урок да обръщаме внимание на събитията не само на терена, но и на тези извън него. Аниели стоеше в коридора, в тунела преди и по време на мача. Това е клуб, който има културата да прави всичко по силите си, за да помогне на отбора си", продължи мениджърът на Тотнъм.

„Ние си извадихме големи поуки. Играят се два мача срещу такъв тип клубове – единият на терена, а другият – извън него. Смятам, че от такава ситуация можеш да научиш много”, каза още Почетино.