Отборът на Барселона официално си подсигури първото място в група В на Шампионската лига след успех с 2:1 като гост на ПСВ Айндховен. За каталунците се разписаха Лионел Меси (61) и Жерард Пике (70). Попадението на аржентинеца беше изключително красиво след рейд между няколко футболисти в наказателното поле. За ПСВ точен беше Люк де Йонг (83). Като цяло домакините изиграха много силен мач, но направиха немалко пропуски, като на няколко пъти и гредите спасиха гостите от "Камп Ноу". В другата среща от групата Тотнъм излъга гостуващия Интер с 1:0.

Клеман Ленгле започна като партньор на Жерар Пике в центъра на отбраната на Барселона, докато Самюел Умтити бе оставен извън групата. Филипе Коутиньо, Иван Ракитич и Усман Дембеле се завърнаха в титулярния състав на каталунците.

Марк-Андре тер Стеген се наложи да се намесва още в 5-та минута, когато отрази удара на Гастон Перейро и изби в корнер.

ПСВ Айндховен пропусна страхотна възможност да поведе в резултата в 16-та минута, когато Иван Ракитич допусна груба грешка, а след удара на Гастон Перейро топката се спря в левия стълб на вратата на Тер Стеген.

Пред Филипе Коутиньо се откри отлична възможност в 19-та минута. Той получи топката в наказателното поле на ПСВ, но отблизо стреля встрани от левия стълб на вратата на Йерун Зут.

Домакините направиха нов много сериозен пропуск в 24-та минута, когато Клеман Ленгле допусна грешка, а на отлична позиция отново се озова Гастон Перейро, който бе сам срещу Тер Стеген, но стреля високо над напречната греда в аут.

След центриране в наказателното поле на ПСВ Айндховен в 31-та минута, Артуро Видал стреля с глава, но над напречната греда в аут. Филипе Коутиньо отправи силен удар от дистанция в 34-та минута, но защитник на ПСВ успя да го блокира и топката излезе в корнер. След центрирането от ъгловия удар Артуро Видал стреля с глава, но Анхелиньо от гол линията успя да изчисти топката в нов корнер.

Лионел Меси отправи коварен удар в 40-та минута, но Йерун Зут внимаваше и спаси. ПСВ Айндховен пропусна нова възможност да поведе в резултата в 44-та минута, но след удара на Люк де Йонг топката се спря в гредата.

Марк-Андре тер Стеген се наложи да се намесва решаващо в 45-та минута, когато отрази много опасен удар на Дензъл Дъмфрис.

Усман Дембеле намери пролука през защитата на ПСВ Айндховен в 47-та минута и стреля, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Зут. Минута по-късно Лионел Меси отправи опасен удар, който бе спасен от Зут.

Барселона поведе в резултата в 61-та минута, когато Усман Дембеле навърза няколко човека около себе си, след което подаде към Лионел Меси, който финтира защитник на ПСВ и с плътен удар вкара топката в левия ъгъл на вратата на Зут. Барселона организира добра атака в 63-та минута, когато Артуро Видал комбинира с Иван Ракитич, който стреля, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Йерун Зут направи страхотно спасяване в 66-та минута, когато отрази много хубав удар на Усман Дембеле и изби в корнер. Барселона удвои своята преднина в 70-та минута, когато Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на ПСВ, където Жерар Пике само отклони топката и я прати във вратата на Йерун Зут, който нямаше какво да направи.

Ървинг Лосано бе изведена на много добра позиция в 75-та минута и шутира, но право в ръцете на Тер Стеген. Люк де Йонг отправи опасен удар с глава в 78-та минута, а топката облиза гредата.

ПСВ Айндховен намали своя паси в мача в 82-та минута, когато Анхелиньо центрира в наказателното поле на Барселона, където Люк де Йонг засече топката с глава и я прати във вратата на Тер Стеген.

Барселона организира бърза контраатака в 88-та минута, когато Малком остана сам очи в очи срещу Зут, но вратарят успя да спаси удара на бразилеца. Минута по-късно Клеман Ленгле отправи опасен удар, но над напречната греда в аут.

След тази победа Барселона си гарантира първото място в класирането, тъй като има 13 точки. ПСВ Айндховен е последен с 1 точка и отпада от европейските клубни турнири. Тотнъм и Интер имат по 7 точки, но „шпорите“ са втори в класирането, тъй като имат по-добри показатели в директните мачове.

На 11 декември Тотнъм гостува на Барселона на „Камп Ноу“, а Интер е домакин на ПСВ Айндховен на „Сан Сиро“. Битката за второто място ще се реши след тези две срещи.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ