Лионел Меси изрази оптимизъм преди гостуването на ПСЖ срещу Байерн в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Парижани загубиха с 0:1 в първата среща на "Парк де Пренс", а реваншът на "Алианц Арена" в Мюнхен е тази сряда от 22:00 часа българско време.

„Важно е да продължим възхода след три победи, които ни дадоха увереност и ни позволиха да работим с различно настроение. Отиваме в Мюнхен, за да победим. Знаем трудността на предизвикателството, но сме свикнали. Ще бъде равностоен мач, като първият мач беше решен от малки детайли. Отборът показа друго лице през последните седмици и има надеждата да се завърне и да продължи по пътя към Шампионската лига“, заяви аржентинецът на пресконференция преди мача на „Алианц Арена“.

Меси коментира и взаимоотношенията си с Килиан Мбапе, правейки препратка към финала на Световното в Катар: „Това беше инфарктен финал. Килиан изигра фантастичен мач, като отбеляза три гола, въпреки че не стана шампион. Той вече спечели Световното, знае какво означава. Този мач срещу Франция беше красив за света. Сега е хубаво да съм в отбор с Мбапе. Надяваме се, че можем да направим страхотни неща в ПСЖ“.

„Целият ми живот беше отдаденост и усилия, искайки повече всеки ден. Надеждата, че можем да постигнем големите цели с ПСЖ е налице“, допълни Меси за спечелената награда за №1 на ФИФА за 2022 година.