ПСЖ завърши 1:1 при визитата си на Брюж и се издъни още на старта в група А на Шампионската лига, а гредата попречи на Лионе Меси да вкара първия си гол за парижани. В другата среща от тази група Манчестър Сити размаза гостуващия РБ Лайпциг с впечатляващото 6:3.

Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар започнаха в атака за гостите, които поведоха след 15 минути игра с гол на Андер Ерера. Испанецът се разписа след асистенция на Мбапе. Секунди преди попадението белгийците имаха претенции за дузпа, след като футболист на парижани игра с ръка в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. В 27-ата минута Ханс Ванакен бе намерен от Едуард Собол и с хубав удар изравни за 1:1. Две минути след това Меси можеше да върне аванса на парижани, но нацели напречната греда. Брюж продължи да играе добре и се наложи Навас да спасява удар на Ванакен. Пет минути преди края на първата част Шарл де Кетелар си освободи пространство в наказателното поле и стреля към вратата на Навас и костариканецът пак спаси.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След 50 минути игра Мбапе поиска медицинска помощ и бе принудително заменен от Мауро Икарди.  Малко след това гостите имаха претенции за игра с ръка на играч на Брюж, но след преглед с ВАР бе потвърдено, че няма основания за дузпа. В 80-ата минута Мауро Икарди пропусна изгодно положение за гол, пращайки топката на сантиметри встрани от вратата на Миньоле. До края на мача парижани натискаха, но така и не стигнаха до победата.

В същото време английският шампион Манчестър Сити разби РБ Лайпциг с 6:3. Натан Аке (16) даде начало на головата фиеста на "Етихад" след пас на Джак Грийлиш, а в 28-ата минута Мукиеле си вкара автогол и удвои аванса на "гражданите".

Кристофър Нкунку (42, 51, 73) на три пъти намаляваше изоставането на гостите от Германия и реализира хеттрик след асистенции Мукиеле, Дани Олмо и Юсуф Поулсен.

Рияд Марез (45+2-дузпа) се разписа за 3:1 в края на първата част, а другите три попадения за домакините бяха дело на Джак Грийлиш след пас на Рубен Диас, Жоао Кансело (75) след подаване на Илкай Гюндоган и Габриел Жезус (85). В 79-ата минута гостите останаха в намален състав след изгонването на Анхелиньо с директен червен картон.

Група А
Манчестър Сити – РБ Лайпциг 6:3

1:0 Натан Аке (17), 2:0 Норди Мукиеле (28-автогол), 2:1 Кристофър Нкунку (42), 3:1 Рияд Марез (45+2-дузпа), 3:2 Кристофър Нкунку (51), 4:2 Джак Грийлиш (56), 4:3 Кристофър Нкунку (73), 5:3 Жоао Кансело (75), 6:3 Габриел Жезус (85)

Брюж – ПСЖ 1:1
0:1 Андер Ерера (15), 1:1 Ханс Ванакен (27)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА