Милан изненада неприятно Атлетико (Мадрид) и спечели с 1:0 насред "Уанда Метрополитано" с късен гол в мача от група "B" на Шампионската лига, запазвайки всички шансове за класиране на 1/8-финалите.

След здрава битка през първата част нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си, а равностойната игра продължи и след почивката. Четири минути преди края на редовното време Златан Ибрахимович остана сам срещу вратаря на домакините, но ударът му бе спасен от Ян Облак. Впоследствие бе вдигнат и флаг за засада, но ситуацията бе много тънка и със сигурност щеше да има преглеждане с ВАР. Все пак Милан успя да шокира "дюшекчиите" с късен гол на Жуниор Месиас (87), който се възползва от прекрасно центриране на Франк Кесие.

В първата минута от добавеното време домакините можеха да изравнят, но ударът на Матеус Куня премина встрани от вратата на "росонерите", които след успеха си събраха 4 точки, колкото има и Атлетико. И двата тима са на точка зад втория Порто.

По същото време Ливърпул срази Порто с 2:0 на "Анфийлд" и записа пета поредна победа в групата, оставяйки интригата за второто място до последния кръг.

Гол на Садио Мане в 37-ата минута не бе признат заради засада на сенегалеца, а доминацията на мърсисайдци бе затвърдена след почивката. Тиаго Алкантара (52) вкара първия гол с добавка след шут на Алекс Окслейд-Чембърлейн от фаул и нескопосано изчистване от Отавио. Мохамед Салах (70) пък се разписа за 2:0 след комбинация с Хендерсън. Пет минути по-късно съдията Феликс Цвайер отсъди дузпа за мърсисайдци за нарушение на Шансел Мбемба срещу Дивок Ориги. След преразглеждане от ВАР, беше посочено, че нарушението е извън границите на наказателното поле и последва пряк свободен удар. Хендерсън стреля, но топката профуча покрай лявата греда на Коща.

До края на мача не се стигна до нови опасности пред двете врати и Ливърпул събра 15 точки след петия си успех. Мърсисайдци ще гостуват на Милан в последния кръг. Порто е втори със само 5 точки, а в последния кръг приема Атлетико (Мадрид).

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!