Монако надви Тотнъм с 2:1 и по този начин спечели група Е на Шампионската лига. Тимът от Княжеството събра 11 точки и е недостижим на върха кръг преди края на борбата.

Тотнъм има четири точки и ще се бори до последно за 1/8 финалите в Шампионската лига или за място в Лига Европа. В тази група са още отборите на Байер Леверкузен (7 точки) и ЦСКА Москва (3 точки).

В 11-ата минута домакините можеха да поведат, след като получиха дузпа за фаул в пеналта срещу Фабиньо. С изпълнението на дузпата се нагърби Радамел Фалкао, който стреля в десния ъгъл, обаче вратарят Уго Лорис отрази удара му. Мъките на "монегаските" продължиха до 48-ата минута, когато Сидибе засече с глава центриране отляво на Менди и откри резултата - 1:0. "Шпорите" обаче скоро след това изравниха. Деле Али беше задържан в пеналта и съдията побърза да посочи за втори път "бялата точка". Хари Кейн хладнокръвно вкара дузпата - 1:1.

Веднага след изпълнението на центъра гостите допуснаха нелеп гол. След бърза контраатака топката попадна в Томас Лемар и той от около 15 метра прониза Лорис за 2:1. "Монегаските" спечелиха с 2:1 на "Уембли" срещу Тотнъм и през септември.

 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА