Последните пет участника в груповата фаза на Шампионската лига за сезон 2015/16 ще бъдат определени тази вечер, а един от тях може да бъде воденият от Станимир Стоилов Астана. Тимът на българина има шанс да стане първият казахстански отбор в групите най-престижния европейски клубен турнир.

Астана спечели първия мач срещу АПОЕЛ (Никозия) у дома с 1:0. Стоилов може да стане първият български треньор, водил два отбора в групите на Шампионската лига, след като го направи с „Левски” през сезон 2006/07.

БАТЕ Борисов, Лацио, Манчестър Юнайтед и Спортинг (Лисабон) също имат преднина след първите мачове срещу съперниците си и ще се надяват да ги преодолеят.

Валери Божинов, Иван Бандаловски и съотборниците им в Партизан ще се надяват да заличат у дома изоставането си от 0:1 срещу БАТЕ. Българският нападател най-вероятно отново ще бъде сред титулярите на сръбския шампион.

Георги Миланов и ЦСКА (Москва) пък посрещат Спортинг след поражението с 1:2 в Лисабон преди седмица. Треньорът Леонид Слуцкий може би отново ще остави българския национал на резервната скамейка и ще го пусне през втората част в игра на мястото на Алан Дзагоев, както го прави в повечето от срещите на руския гранд от началото на сезона.

Не по-малко интересен ще бъде сблъсъкът между Байер (Леверкузен) и Лацио на немска земя. Представителят на германската Бундеслига ще трябва да навакса пасив от 0:1 срещу Лацио, надяващ се да е третият италиански тим в групите след Ювентус и Рома.

Най-спокоен преди реваншите би трябвало да е Манчестър Юнайтед, спечелил с 3:1 срещу Брюж на „Олд Трафорд” и определено превъзхождащ като класа белгийския си съперник.

Интересни факти преди днешните реванши в плейофите на Шампионска лига:

Брюж – Манчестър Юнайтед (1:3 в първия мач)
- Голмайсторът на холандската Ередивизи за миналия сезон Мемфис Депай с екипа на ПСВ Айнддховен вкара два гола за Манчестър Юнайтед в първата среща и подаде за попадението на Маруан Фелайни.
- Брюж не е губил на свой терен от 10 мача в европейските клубни турнири, а Манчестър Юнайтед загуби с два гола разлика при последните си две визити на Стария континент.

Байер (Леверкузен) – Лацио (0:1 в първия мач)

- Балде Кейта влезе като резерва в първата среща и вкара победния гол за „орлите”.
- „Аспирините” няма да може да разчитат на новото си чилийски попълнение Чарлес Арангис, който има проблеми с ахилеса. В лазарета на Лацио пък са вратарят Федерико Маркети, нападателите Мирослав Клозе и Филип Джорджевич, както и капитанът Лукас Билия.

ЦСКА (Москва) – Спортинг (Лисабон) (1:2 в първия мач)

- Алжирецът Ислам Слимани вкара победния гол за „лъвовете” в първата среща, която бе малък реванш за тях за загубения финал в УЕФА Къп през 2005 година от ЦСКА (Москва) на собствения им стадион.
- ЦСКА не е печелил от 6 домакинства в евротурнирите.
- Спортинг ще бъде без левия защитник Джеферсон, който получи контузия в бедрото при равенството 1:1 срещу Пасош де Ферейра през миналия уикенд за първенство.

Партизан – БАТЕ Борисов (0:1 в първия мач)
- Голът с глава на Михаил Гордейчук в 75-ата минута на първата среща направи разликата между двата тима преди седмица.
- Марко Йевтович ще бъде извън състава на Партизан след изгоднването си в първия мач.

АПОЕЛ (Никозия) – Астана (0:1 в първия мач)
- Астана има предимство благодарение на гола на Буржан Джолчиев преди седмица и може да стане първият отбор от Казахстан в груповата фаза на Шампионската лига.
- АПОЕЛ не е печелил у дома в евротурнирите от 6 мача насам, като последната победа бе над датския Олборг с 4:0 в плейофите през миналия сезон.