Българският треньор на Астана Станимир Стоилов говори пред медиите, след като успя да класира първенеца на Казахстан за груповата фаза на Шампионската лига. Това стана факт, след като Астана направи 1:1 като гост на АПОЕЛ (Никозия).
 
„Много съм радостен и поздравявам цял Казахстан за първото участие в групите на Шампионската лига. Това беше исторически ден за нашия отбор. Ако трябва да сме честни, още не сме готови да играем на това ниво. Когато имаш мечти, може да постигнеш всички цели. АПОЕЛ игра много добре, но Фортуна беше на наша страна“, заяви Стоилов.
 
„Тактиката за мача беше да играем отговорно в защита и да чакаме своите моменти. Имахме няколко възможности и при една от тях вкарахме гол. В мачовете с по-силни отбори е много важна стратегията. АПОЕЛ ни подцени. Те мислеха, че ще им бъде леко. В първия мач имахме шест голови възможности и подценяването на съперника оказа своята роля“, допълни Мъри.
 
„Даже, когато ни вкараха гол, знаех, че ние ще отбележим. Продължавахме да прилагаме стила си. Преди мача казах, че се нуждаем от добър резултат и ние го постигнахме. Все още не ни достига увереност, опит и тактическа дисциплина. В Шампионската лига е нужен добър подбор на играчи, но по-важното е, че имаме отборен дух, с който сме способни да победим всеки съперник“, призна българският специалист.
 
„Дайте да попразнуваме и да отпочинем. Скоро ще разберем нашите съперници в групата и след това може да говорим за шансовете ни“, коментира треньорът на Астана.
 
„Имаме отбор, който иска да расте. Далеч сме от гениалността. Аз съм от треньорите, който знае какво иска и умее да постига поставените цели. Ако футболистите спазват моите правила, ще имаме още ярки дни. Във футбола нищо не е случайно. Това е втори мой отбор, който ще играе в групите на Шампионската лига,“ завърши Станимир Стоилов.