Наполи спечели с 2:1 гостуването на Брага в първи мач за двата отбора в група „C“ на Шампионската лига. Джовани ди Лоренцо даде аванс на тима от Серия "А" с гол малко преди почивката. Брага достигна до изравнителното попадение в 84-ата минута, когато Брума беше точен, но автогол на Сику Ниакате четири минути по-късно донесе победата на гостите от Неапол.

Двубоят започна с натиск на домакините. В 3-ата минута Рикардо Орта засече центриране в наказателното поле на Наполи, но ударът му бе отразен от Алекс Мерет. Наполи организира опасна атака в 10-ата минута. Виктор Осимен се извиси над всички и стреля с глава, но Матеуш направи страхотно спасяване.

Алваро Джало изпълни пряк свободен удар в 20-ата минута, топката премина покрай десния страничен стълб. Осимен шутира от границата на наказателното поле в 26-ата, но топката нацели напречната греда.

В 45-ата минута минута Осимен подаде на Джовани ди Лоренцо, който засече и реализира в горния ляв ъгъл, наказвайки Матеуш - 0:1.

Наполи продължи да е по-активният тим. В 56-ата минута Виктор Осимен се опита да изненада вратаря на Брага от далечно разстояние. Топката премина на сантиметри от лявата греда. 

Пьотр Зелински засече центриране в наказателното поле на домакините в 73-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата.

Родриго Саласар центрира в 84-ата минута, а Брума надскочи всички в наказателното поле на Наполи, за да прати топката зад гърба на Алекс Мерет - 1:1. 

Наполи все пак успя да стигне до трите точки. В 88-ата минута Зелински центрира успоредно на голлинията, а там Сику Ниакате в опита си да изчисти, прати топката в собствената си врата - 1:2. 

В играната по-рано друга среща от групата Реал (Мадрид) победи с 1:0 Унион (Берлин) с гол в добавеното време на Джуд Белингам.

Брага - Наполи 1:2
0:1 Джовани ди Лоренцо (45), 1:1 Брума (84), 1:2 Сику Ниакате (88-автогол)