След седем мача без успех във всички турнири (7 равенства и 2 загуби) Наполи най-накрая отново победи и след убедителното 4:0 у дома срещу белгийския Генк се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианският гранд финишира втори в група Е, изоставайки на точка от Ливърпул, който спечели с 2:0 при визитата си на Залцбург в другия мач.

Футболистите на Карло Анчелоти започнаха вихрени и още в 3-ата минута Аркадиуш Милик откри резултата. Полският национал продължи със силните си изяви и оформи своя хеттрик с попадения в 26-ата минута след пас на Ди Лоренцо и в 38-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Кайехон.

След почивката домакините контролираха нещата на терена, а в 73-ата минута Норе игра с ръка в наказателното поле и последва нова дузпа за Наполи. Дрис Мертенс (74-дузпа) бе точен от бялата точка и оформи крайния резултат.

С този успех Наполи събра 12 точки и завърши втори в групата, на една точка след Ливърпул. Генкт остана последен с 1 точка и завършва с участието си в евротурнирите този сезон, а третият Залцбург приключи със 7 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа.