Байерн най-вероятно ще играе с повечето от резервите си срещу Атлетико (Мадрид) тази вечер от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена”. Мачът е само за престиж, след като двата тима се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига, а Атлетико е сигурен победител в групата.

Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге намекна, че треньорът Карло Анчелоти трябва да мисли повече за следващия мач в Бундеслигата срещу Волфсбург в събота от 16:30 часа българско време, отколкото за сблъсъка с „дюшекчиите”.

„Без питане сега Бундеслигата е по-важна”, отсече Румениге, визирайки, че баварците са втори във временното класиране на немския елит след 13 кръга и изостават на 3 точки от изненадващия лидер РазанБалшпорт Лайпциг.

Срещу Атлетико германският шампион може да търси малък реванш за отпадането на 1/2-финалите в турнира през миналия сезон и за загубата с 0:1 в Мадрид в първия им мач от груповата фаза през тази кампания.

„Това е много важен мач срещу един от най-добрите тимове в Европа. Мотивацията на играчите ще е висока”, обеща Анчелоти преди срещата тази вечер, но не изключи ротациите. „Искаме да играем с високо темпо, затова ще пуснем някои свежи играчи”, допълни италианецът.

Централният защитник Жером Боатенг със сигурност отпада от сметките на Анчелоти заради травма, а капитанът Филип Лам най-вероятно ще получи почивка, за да не си изкара ненужен жълт картон преди 1/8-финалите на турнира.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА