Георги Кабаков и Никола Попов имат големи шансове да се изчакат на много високо стъпало в ранглистата. Ако това се случи, България може да има съдии в групите на Шампионска лига. Така смята председателят на съдиите у нас - Йордан Сталев, който даде интервю за колегите от "Livesport.bg". 

"Тази година и двамата ще бъдат гледани от УЕФА за вдигане на нивото им, което означава, че Кабаков ще се изкачи с още едно нагоре, където са топ-реферите на Европа, а Попов ще заеме неговото място в първа група. За израстването на тези момчета имат заслуги и добрата работа на предишните комисии. Това се дължи най-вече на Марк Бата и огромната подкрепа с позициите, които има на международно ниво от президента на БФС Борислав Михайлов", каза Сталев. 

"Георги Кабаков ще може да свири мачове от груповата фаза на Шампионската лига, както световни и европейски квалификации. Ако продължи да се представя добре - може да свири и на финали на Европейско. Това е нещо, което не се е случвало от много време. Последният, който беше на такъв форум, беше Атанас Узунов. Има индикация и Георги Кабаков да получи сериозен наряд скоро, но нека не издавам повече тайни. Същото важи и за Никола Попов. Благодарение на Марк Бата, нашите рефери получават възможност да свирят международни мачове на добро ниво. Представянето им също дава основание от УЕФА да им гласува доверие", добави Йордан Сталев.