Испанският първенец Барселона изненадващо завърши 0:0 с гостуващия Славия (Прага) в мач от четвъртия кръг в група F на Шампионската лига. В предния кръг каталунците спечелиха с 2:1 в чешката столица, но този път се издъниха на своя „Камп Ноу“.

Още в 6-ата минута гостите получиха шанс да поведат в резултата. Петер Оляинка нахлу отдясно и опита да центрира. Топката обаче рикошира в крака на Клеман Лангле и за малко да излъже вратаря Марк-Андре тер Стеген, но в последният момент германецът протегна ръка и изби, а френският защитник изчисти. Пет минути след това Нелсон Семедо беше изведен сам срещу вратаря и стреля по земя, но стражът Ондрей Коларж изби с крак.

Последваха пропуски на Николае Станчу, който на два пъти шутира неточно, а в 35-ата минута Меси напредна до границата на наказателното поле и реши да шутира, но топката премина на сантиметри от вратата на Коларж. Каталунците заиграха по-активно в тази слаба за тях първа част и Коларж отрази удари на Меси и Пике. В добавеното време на първата част Славия отбеляза, но голът беше отменен заради засада.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След почивката в 49-ата минута Меси пропусна от пряк свободен удар, а в 55-ата Дембеле хитро изведе Сержи Роберто, който сам срещу вратаря насочи в тялото на стража. Натискът на домакините се засили и в 58-ата минута Меси получи топката, изскочи срещу вратаря и подаде към Артуро Видал, който вкара на празна врата, но при вдигнат флаг за засада. ВАР потвърди решението и голът не бе признат.

В 77-ата появилият се като резерва 17-годишен Ансу Фати технично подаде към Меси, който от пет метра насочи към вратата, но стражът на чехите се отрази с вещина. Каталунците имаха инициативата до края, но Видал и Ракитич нямаха късмет и отправиха неточни удари.

След равенството Барса остава на върха в групата 8 точки и на 4 пред Дортмунд и Интер, които играят тази вечер. Славия (Прага) е на дъното с 2 точки.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ