ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Манчестър Юнайтед победи Копенхаген с 1:0 у дома в среща от група "А" на Шампионската лига и спечели първи точки в турнира този сезон.

Двубоят на "Олд Трафорд" бе предшестван от почит към легендата на "червените дяволи" сър Боби Чарлтън, а в герои за тима се превърнаха критикуваните от месеци насам защитник Хари Магуайър и вратар Андре Онана.

Срещата започна с опасна атака на гостите от Копенхаген, но Диого Гонсалвеш удари дясната греда.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След малко повече от половин час игра и Елиас Ашури шутира опасно, но покрай вратата на Давид де Хеа.

Италианският рефер Марко Гуида прикова вниманието в края на полувремето, след като наду свирката и изпрати двата тима към тунела 20 секунди преди да изтекат задължителните 45 минути.

Датчаните продължиха на атакуват и Лукас Лерагер пропиля трета чудесна възможност за гол в 50-ата минута, след като ударът му бе спасен от Андре Онана.

Манчестър Юнайтед живна след 52-ата минута, след която Расмус Хойлунд и Кристиан Ериксен  се разминаха с гол.

"Червените дяволи" поведоха в 72-ата минута с гол на Хари Магуайър, който се разписа отблизо с глава (1:0).

Минути след това Алехандро Гарначо можеше да реши всичко, но пропусна. В последните минути гостите получиха дузпа.  Скот Мактоминей извърши нарушение срещу Мохамед Елиунуси. ВАР потвърди решението на рефера. Джордан Ларсон изпълни в левия ъгъл, но Андре Онана спаси. 

Победата изкачи Манчестър Юнайтед на трета позиция в групата, но само на точка зад втория Фенербахче. Лидер е Байерн Мюнхен с три победи от три мача и актив от 9 точки. Копенхаген е на дъното с 1.

По-рано днес Байерн се справи с Галатасарай с 3:1 в Истанбул.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - КОПЕНХАГЕН 1:0
1:0 Хари Магуайър (72')