РазенБалшпорт Лайпциг изтърваваше на два пъти аванс от два гола, но в крайна сметка спечели драматично с 4:3 при визитата си на турския първенец Истанбул Башакшехир в мач от група H и направи важна крачка към 1/8-финалите на Шампионската лига.

Юсуф Поулсен (26) изведе гостите напред, а Норди Мукиеле (43) удвои аванса им след асистенция на Емил Форсберг. В добавеното време на първата част Ирфан Кахвечъ (45+2) върна надеждите на домакините след подаване на Вишча.

През второто полувреме домакините опитаха всичко по силите си да изравнят. „Червените бикове“ обаче решиха всичко в своя полза след попадение на Даниел Олмо (66). Скоро след това Ирфан Кахвечъ (72) вкара втори гол за 2:3 и вдъхнови домакините да потърсят равенството. Малко преди края Кахвечъ (85) оформи своя хеттрик, но в добавеното време Александер Сьорлот (90+2) донесе трите точки за "червените бикове".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След успеха си германският тим събра 9 точки и излезе на втора позиция, изравнявайки се по точки с лидера в групата Манчестър Юнайтед, който тази вечер приема ПСЖ, разполагащ с 6 точки в актива си. Истанбул Башакшехир е на дъното с 3 точки.

По същото време Краснодар надви у дома Рен с 1:0 и записа изключително важна победа в група Е. Шведският нападател Маркус Берг (72) реализира единствения гол за руския тим, който събра 4 точки и си гарантира третото място в групата, даващо право на участие в Лига Европа. Рен остава твърдо последен с една точка. Севиля и Челси ще си оспорват първото място в групата, след като още в миналия кръг се класираха за 1/8-финалита на турнира.