Влизащият във Франция закон може да породи огромно напрежение и хаос в евротурнирите. Както е известно, от понеделник се въвежда указ на местното здравно министерство, който забранява на неваксинирани да участват в спортни мероприятия. Ограничението ще важи и за зрителите, които искат да посетят събитията.

Това веднага породи въпроса – как чужди отбори ще пътуват и пристигат до страна за международни мачове. През февруари и март на Реал (Мадрид) и на Челси им предстоят визити там като част от осминафиналните битки в Шампионската лига, съответно срещу Пари Сен Жермен и Лил. Ще има мачове на френска територия и в другите два евротурнира - Лига Европа и Лига на конференциите.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Освен тези с ваксините, да играят ще получат разрешение и тези, които докажат, че наскоро са прекарали коронавирус.

Възможно е УЕФА да поиска от френските клубове да предложат друг стадион извън страната за свое домакинство. Поне такава възможност има според протокола на европейската централа за провеждането на мачове в условията на пандемията. На такива случаи вече станахме свидетели през последните два сезона. Има вариант и УЕФА да настоява да се направи изключение предвид важността на събитията, но изобщо не е сигурно, че здравните власти във Франция биха приели този довод.