Манчестър Юнайтед загуби първата среща с ПСЖ от осминафиналите на Шампионската лига, а сега заминава за Париж за реванша без цели 10 футболисти. Мениджърът на английския гранд призна, че положението е много сериозно и няма да може да разчита на редица основни играчи. 

Юнайтед ще бъде на "Парк де Пренс" без наказания Пол Погба и контузените Антони Марсиал, Неманя Матич, Джеси Лингард, Хуан Мата, Андер Ерера, Матео Дармиан, Фил Джоунс, Алексис Санчес и Антонио Валенсия. 

Най-големи надежди за възстановяване в щаба на Юнайтед възлагаха на Антони Марсиал, но френският нападател все още не е готов за игра.

"Антони няма да бъде готов за мача. Не мога да го рискувам в такъв двубой. Той все още не тренира, така че не смятам, че има шанс да играе", каза Солскяер.

"Нормално е съперникът да е по-уверен в класирането си след победата с 2:0. Ние сме наясно, че няма да ни бъде никак лесно и трябва да преодолеем цяла планина, за да ги отстраним. Но в състава има достатъчно класни играчи, макар и в момента голяма част от тях да са контузени", каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Спомням си, че през 1999 година бяхме в подобна ситуация. В първия полуфинал с Ювентус направихме 1:1 в Англия, а на реванша падахме с 0:2 след само 10 минути игра. Тогава си помислихме, че сме аут, но в момента, в който върнахме първия гол, всичко се промени. Успяхме да изравним за 2:2, те се паникьосаха и така стигнахме и до трети гол, който подсигури класирането ни за финала. Знаем, че сега ни предстои нещо подобно и сме наясно, че са ни нужни голове. Ако вкараме първи, тогава мисля, че ще имаме реален шанс за обрат", каза още Солскяер.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ