ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Огромен скандал назрява преди финала на Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер на 10 юни в Истанбул.

Последният двубой ще се играе на стадион "Ататюрк", който има капацитет от 75 000 зрители, но едва малко повече от половината от билетите са за феновете на двамата финалисти - 19 926 за Ман Сити и Интер.

Останалите над 35 000 билета няма да бъдат пуснати в продажба, а ще бъдат разпределени между спонсори и длъжностни лица, което вбеси феновете на финалистите в турнира.

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

"УЕФА, това е срамно! Двата отбора трябваше да получат по 30 000 билета, но вместо това УЕФА взе по-голямата част за себе си, за да угоди на спонсорите. Това, което направихте е скандално и е против футбола. За какво се играе финалът, за фенове или за спонсори?", реагират яростно в Англия и Италия.

В същото време и цените на билетите ядосаха феновете - от 70 евро за четвърта категория до 688 евро за най-хубавите места. Тези от трета категория са 179 евро, докато от втора категория - 488 евро.

"Шокиращо е как на фона на всички спонсори и пари от тв права, УЕФА се опитва да изцеди джоба на обикновените фенове. Решението е позорно и показва огромна алчност", ядосват се в социалните мрежи.

Междувременно от УЕФА обявиха съдията на финала. Това ще бъде полякът Шимон Марчиняк, който ръководи и финала на Мондиал 2022 между Аржентина и Франция (3:3), а преди няколко дни бе главен съдия на реванша от Шампионската лига между Манчестър Сити и Реал Мадрид (4:0).

Поляци ще бъдат и помощниците на рефера, както и отговорниците за ВАР, а четвърти съдия ще бъде Ищван Ковач от Румъния.

Англичанинът Антъни Тейлър пък ще свири финала в Лига Европа между Севиля и Рома на 31 май, като съдийската бригада е изцяло от Острова. Испанецът Карлос Дел Серо Гранде и негови сънародници асистенти от ще ръководят финала от Лигата на конференциите Фиорентина - Уест Хям на 7 юни.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!