Лудогорец се изправя срещу Цървена звезда в решителен мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата е от 21:30 часа на "Мала Маракана" в Белград и ще бъде предавана с картина в БЛИЦ СПОРТ. Първата среща в Разград приключи при резултат 2:2 и постави сръбския гранд в ролята на фаворит.

Разградските "орли" ще трябва да се справят не само със съперника, но и с над 50 000 екзалтирани запалянковци на Цървена звезда, които обещават да създадат ад за българския отбор.

 Италианският съдия Лука Банти от Ливорно ще ръководи мача, като ще му помагат Лоренцо Манганели и Андреа Криспо, също от Италия. Четвърти съдия е Джанпаоло Калварезе.

Срещата е от изключителна важност, тъй като победителят ще отиде в плейофите за Шампионската лига и си гарантира участие минимум в групите на Лига Европа. Загубилият пък ще бъде прехвърлен към плейофите на втория по сила европейски клубен турнир.

Лудогорец ще гони и първи български успех на стадиона на Цървена звезда. Досега нито един наш отбор не си е тръгвал като победител от легендарната арена.

Футболистите на Георги Дерменджиев са принудени да гонят успех в срещата. Само той или равенство 3:3, 4:4 и повече би ги класирало напред. При повтаряне на резултат 2:2 срещата ще влезе в продължение. При 0:0 и 1:1 напред продължава Цървена звезда.

Георги Дерменджиев, който е пред своя 13-и мач като треньор на Лудогорец в евротурнирите, няма особени проблеми със състава си. Няма да е изненада, ако той направи някои промени в сравнение с първия мач. Почти сигурно на върха на атаката днес ще започне Клаудиу Кешерю, а Кафу ще бъде изтеглен на левия фланг. Лукоки ще действа отдясно, а в центъра на терена играта ще градят Марселиньо и Вандерсон. Светослав Дяков ще играе като опорен полузащитник, а в отбрана ще стартират Натаниел, Пластун, Моци и Минев. Владо Стоянов пък отново ще бъде под рамката на вратата.

Треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович бе доволен от показаното в мача в Разград и вероятно ще повтори титулярния състав. Кариман ще застане на вратата, а пред него ще бъдат Цветкович, Фибел, Рендулич и Ибанес. Льо Талек и Доналд ще оперират в средата на терена, а Канга ще изпълнява ролята на плеймейкър. Сърнич и Моуче ще започнат на крилата, а атаката отново ще води Катай.


ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА - ЛУДОГОРЕЦ
21:30 часа, пряко по Диема Спорт
Съдия: Лука Банти (Италия)
Белград, ст. "Райко Митич"


 

Вероятни състави:
Цървена звезда: Дамир Калиман, Милош Цветкович, Тома Фибел, Луис Ибанес, Зоран Рендулич, Мичал Доналд, Гелор Канга, Пабло Моуче, Дамиен льо Талек, Славолюб Сърнич, Александър Катай
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Миодраг Божович

Лудогорец: Владислав Стоянов, Натаниел,Йордан Минев, Козмин Моци, Игор Пластун, Светослав Дяков, Жуниор Кишада, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Джонатан Кафу
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

Любопитни факти:
* Никога досега български отбор не е побеждавал Цървена звезда като гост
* Лудогорец има 6 победи от 17 визити в евротурнирите
* Българският отбор пет пъти е вкарвал 2 гола като гост
* Най-много голове в турнирите в Европа за Лудогорец има РоманБезяк, който вече не в тима - 4. С 3 е Марселиньо

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа