Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че играчите му задължително трябва да спечелят първия мач срещу Барселона, за да има някакъв шанс за преодоляване на 1/8-финалите в Шампионската лига. Двубоят е утре вечер от 21:45 часа на „Етихад” в Манчестър. През миналия сезон каталунците елиминираха „гражданите” на същия етап с общ резултат 4:1.

„На този етап от надпреварата, когато изходът се решава след повече от 180 минути, е много е важно да победиш в първия мач, а следващата цел е да не допуснеш гол, което ще бъде най-добрият резултат. Ако не можеш да спечелиш, е хубаво поне да завършиш наравно, а 0:0 е по-добре от 1:1. Основното е да се преборим за това да владеем топката и да притискаме Барса. По-ниското темпо ще бъде по-изгодно за тях”, сподели Пелегрини на пресконференцията преди утрешния сблъсък.

„Тази година ситуацията е по-различна. През миналия сезон влязохме в сблъсъка с Барселона след серия от 19 мача, изиграни за два месеца... Не се намирахме в най-доброто си състояние. Мисля, че тази година можем да се справим, защото не се налага да играем толкова голям брой срещи. В добра форма сме, но трябва да признаем, че се изправяме срещу много силен отбор. В нито един момент не сме си мислили, че можем да отпаднем. Имаме вярата да продължим да се борим докрай”, допълни чилийският специалист.