Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев беше изключително доволен след елиминирането на Цървена звезда и класирането за плеойофа в Шампионска лига. "Орлите" ликуваха в Белград с 4:2 след продължения (2:2 в редовното време) и с общ резултат 6:4 продължават напред.

"Орисани сме да правим луди мачове, явно е заложено в името ни. Още на заминаването го казах, обещах го и бях сигурен, че ще е така. По-важното е, че победихме по един категоричен начин. Няма как да се уплашим от тази публика, защото сме отбор с характер и сме го доказали през годините. Успяхме да запазим самообладание, това е Лудогорец. Ние винаги се борим до последно и никога не се отказваме", доволен е Петричев.

"Не се стреснаха от обстановката и от пропагнадната война, която се водеше в последната седмица, включително и от българи", каза шефът в Лудогорец.

"Обадиха ни се хора от други клубове и ни поздравиха", продължи Петричев.

"Както се каза - те пяха, ние играхме. Прословутият ад на "Мала Маракана" се видя, че не е толкова страшен. Имаше моменти, в които наистина се бяхме притеснили, но аз вярвах, че ще вкараме гол повече от Звезда. Имаше моменти, които до последно ни притесниха, но аз до последно вярвах", отдъхна си Петричев.

"Това е втората голяма крачка, първата беше да станем шампиони. Дай Боже сега жребият да е благосклонен към нас и да изтеглим съперник, който е преодолим и да се върнем пак в групите на Шампионската лига. Смятам, че е добре за българския футбол като цяло. Чухте какво скандираха срещу България цяла вечер, така че се радвам за победата. Прословутият ад, с който ни плашеха, не ни стресна", сподели още Петричев и накрая се оплака от отношението на ръководството на Цървена Звезда към феновете от България.

"Ядоса ме повече, че продаваха по 5 евро чаша вода на нашите фенове, а те не са от най-богатите. Надявам се колегите от Звезда да си вземат бележка, но 5 евро за чаша вода е срамна работа", завърши Петричев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига