Халфът на Ювентус Андреа Пирло разкри, че през 2006 година е получил оферта от Реал (Мадрид) и е бил близо до трансфер в „кралския” клуб, чийто треньор тогава е бил Фабио Капело. „Бианконерите” посрещат „белия балет” утре вечер от 21:45 часа българско време в първа среща от полуфиналния им сблъсък в Шампионската лига.

„Да, бях много близо до трансфер в Реал. През 2006 г. Капело ме покани. Почти всичко беше уредено около преминаването ми. Милан имаше проблеми в този период. Нещата обаче се оправиха и аз удължих договора си с „росонерите””, сподели Прило, цитиран от „АС”.

В същото време италианският национал обяви, че най-вероятно ще напусне Ювентус, ако успее да спечели Шампионска лига този сезон.

„Надявам се този победен кръговрат да приключи с купата на Шампионска лига. Това ще бъде мечтан край на престоя ми тук и ще бъде страхотен ден за всички в клуба. МЛС (б.р. американската Мейджър лийг сокър) е вариант, но за момента няма нищо конкретно. Нека да спечелим Шампионската лига и после ще мисля“, каза 35-годишният халф пък пред „Гадзета дело Спорт”.