Барселона загуби с 0:3 от Бенфика във втора среща за двата тима от група Е на Шампионската лига. Така каталунците записаха второ поредно поражение в турнира със същия резултат след това от Байерн в първия кръг.

Мачът започна кошмарно за Барса и Дарвин Нунес изведе домакините напред в резултата още в 3-ата минута след чудесен индивидуален пробив (1:0).

Испанците натиснаха и Люк де Йонг направи два поредни пропуска в рамките на минута след 11-ата, а след него Педри и Мемфис Депай също се разминаха с гола.

Домакините от Бенфика поискаха дузпа след половин час игра, но съдията подмина ситуацията. В самия край на полувремето и играчите на Барса погледнаха в очакване към рефера Даниеле Орсато, но той и този път не посочи бялата точка.

Барса забрави за по-активната си игра през втората част и единственото чисто голово положение за първия четвърт час бе дело на голмайстора за Бенфика Дарвин Нунес, който се размина с втори гол в 52-ата минута.

Такъв обаче падна в 69-ата минута, когато Рафаел Силва се възползва от грешка в отбраната на Барса и удвои резултата (2:0).

Разликата в полза на домакините стана 3 гола след попадение от дузпа на Дарвин Нунес в 79-ата минута, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле.

Кошмарът на Барса стана пълен в 87-ата минута, когато Ерик Гарсия получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко.

В другата среща от групата Байерн (Мюнхен) победи Динамо (Киев) с 5:0.

Баварците са лидер в класирането с 6 точки, следват Бенфика с 4, Динамо (Киев) с 1 и на дъното Барселона с нула точки и голова разлика 0:6.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)