Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес обяви, че се водят разговори за домакинство на  финала на тазгодишното издание на Шампионката лига. Испанската столица има готовност да приема мача, ако заради пандемията от коронавирус УЕФА реши да го премести от Истанбул.

Най-престижният европейски клубен турнир беше прекъснат през март заради разпространението на COVID-19 на Стария континент. Финалът трябваше да се играе на 30 май на стадион "Ататюрк" в Истанбул, но заради принудителното спиране на сезона все още не са изиграни всички срещи от осминафиналната фаза, като очакванията са надпреварата да бъде подновена в началото на август.

Според неофициална информация от последните дни надпреварата ще бъде доиграна чрез минитурнир от 1/4-финалите нататък, а домакин ще е Лисабон. Франкфурт беше другият кандидат, но в крайна сметка германците може да получат срещите от Лига Европа.

"Знам, че се разглеждат различни варианти, но ние като градски власти на Мадрид имаме пълната готовност да организираме финала на Шампионската лига. Смятам, че можем да осигурим адекватни мерки за сигурност, разполагаме с инфраструктурата и с всички необходими обществени услуги, за да домакинстваме на този мач. А и така ще пратим послание до целия свят, че въпреки цялата драма, която трябваше да преживеем, Мадрид не се отказва и отново се надига", сподели Хосе Луис Мартинес.

Повече яснота за доиграването на сезона в евротурнирите ще има след заседанието на Изпълкома на УЕФА на 17 юни.