Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се е отказал от идеята си за преформатиране на Шампионската лига, въпреки големия негативен отзвук, който получи предложението. Чиновниците в УЕФА обмислят промяна в турнира, при която 24 тима от 32-та участващи ще имат запазено място в турнира, независимо от позицията, на която финишират в местното първенство. По тази причина много от федерациите, най-вече испанската, официално изразиха несъгласието си с предложението, тъй като смятат, че то ще доведе до маргинализиране на местните първенства.

"Ние имаме най-доброто състезание в света и засега не знаем дали то ще бъде променяно и ако да, как", каза Чеферин пред "Асошиейтед Прес". "Тези, които всекидневно критикуват, е по-добре да погледнат собствените си първенства и да започнат да се грижат за футбола в страните си. Не мисля, че там всичко е идеално и няма нищо за критикуване", добави словенецът.

"Наскоро се съгласихме да продължим с настоящия формат на турнирите и за цикъла от 2021 до 2024 година, така че поне дотогава няма да има никакви промени. УЕФА е много динамична организация и винаги трябва да търси начини, чрез които да подобри турнирите си. Винаги мислим за това. Това, че си най-добър в нещо, не е причина да спреш да ставаш още по-добър", допълни Чеферин.