Първата загуба на Лестър в Шампионската лига се оказа и най-голямата за английски тим в историята на Шампионската лига. „Лисиците” загубиха с 0:5 при визитата си на Порто, след като още преди тази среща си бяха гарантирали първото място в група „G” и класиране за 1/8-финалите на турнира. Играчите на Клаудио Раниери завършиха с 4 победи, равенство и загуба в груповата фаза.

Бен Хамър пък стана първият английски вратар, който инкасира пет попадения още при дебюта си в най-престижния европейски клубен турнир.

"Дори когато губим, трябва да показваме характер, а днес това не стана. Надявах се на различен резултат, но домакините много лесно поведоха. Загубата е по моя вина, защото аз избрах този състав. Не съжалявам за решението си, но някои футболисти пропуснаха шанса си да се докажат. Яд ме е за феновете ни. Не демонстрирахме това, което виждам всеки ден на тренировките.", пое вината след мача мениджърът на "лисиците" Клаудио Раниери.

Лестър допуска пет гола за първи път от 18 март 2012 година, когато отборът загуби с 2:5 от Челси в турнира за Купата на Англия.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА