ПСЖ отмъсти частично на Байерн (Мюнхен) за загубата във финала на Шампионската лига. В първи четвъртфинален двубой играчите на Маурисио Почетино надделяха с 3:2 в Германия и имат сериозен превес преди реванша в Париж.

Килиан Мбапесе разписа на два пъти, а един гол добави Маркиньос. За отбора на Ханзи Флик точни бяха Чупо-Мотинг и Томас Мюлер.

Баварците бяха без голмайстора си Робърт Левандовски, както и без Серж Гнабри. ПСЖ пък започна двубоя ударно и още в третата минута поведе. Неймар напредна и пусна хитър пас на Килиан Мбапе. Младата суперзвезда стреля в близкия на Мануел Нойер ъгъл, но опитният страж на се намеси по най-добрия начин и допусна топката да се провре между краката му .

Байерн пропусна няколко положения под обилния сняг, а ПСЖ нанесе изненадващ втори удар. В 28-ата минута Маркиньос получи великолепен пас от сънародника си Неймар и с лекота преодоля Нойер.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 37-ата минута Чупо-Мотинг с глава заби топката във вратата на Навас за 1:2. Той се възползва по най-добрия начин от центриране на Павар и наказа бившия си тим. 

Стигна се до 60-ата минута, когато Йошуа Кимих центрира хубаво от фаул, а Томас Мюлер с брилянтен удар с глава изпрати топката във вратата на безпомощния Навас и резултатът вече бе равен - 2:2.

Байерн натисна в преследване на пълен обрат, но получи трети гол. В 68-ата Мбапе получи пространство, влезе в наказателното поле и с прецизен шут изпрати топката в долния десен ъгъл на Нойер за крайното 3:2 за ПСЖ.