ПСЖ спечели голямата битка на богаташите срещу Манчестър Сити с 2:0, а Лео Меси отбеляза първия си гол с екипа на парижани. Аржентинският гений се разписа за 2:0 в 74-ата минута, а преди това Идриса Гей бе открил за домакините. 

Парижани поведоха в резултата още в 8-ата минута.  Домакините организираха страхотна атака, завършила с пас на Неймар към връхлитащия Идриса Гей, който моментално я прати неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата. 

Малко преди половин час игра Сити пропиля страхотен шанс за гол. 

Домакините отвърнаха с шанс за Андер Ерера, който овладя пас на ръба на наказателното поле и стреля, но ударът му бе отразен с лекота от Едерсон. 
Втората част започна с нов шанс за гостите. Този път Стърлинг бе на удобна позиция, от която прати топката встрани от вратата на Донарума, който записва своя дебют в най-престижния клубен европейски турнир. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 54-ата минута Кевин де Бройне си освободи пространство за шут и стреля, но Донарума реагира блестящо и опази мрежата си. Точно 10 минути по-късно Неймар се справи с противниковата отбрана и след като навлезе в наказателното поле, отправи удар, но топката се отклони покрай дясната греда. 

В 75-ата минута Лионел Меси отбеляза първия си гол с фланелката на ПСЖ. Аржентинецът комбинира добре с Килиан Мбапе, намери пространство от границата на наказателното поле и с фантастичен удар прати топката в горния десен ъгъл на Едерсон. 

Второто попадение окрили домакините, които започнаха да атакуват по-освободено, но Мбапе на два пъти пропусна да вкара гол във ввратата на "гражданите".

ПСЖ води в класирането на група "А" с 4 точки, който има и Брюж, който победи като гост РБ Лайпциг с 2:1. Манчестър Сити е с 3 точки, а австрийския тим е на дъното с 0 точки.

 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА