ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

ПСЖ победи Борусия (Дортмунд) с 2:0 в първа среща за двата тима от новия сезон в Шампионската лига. Парижани поведоха в т. нар. Група на смъртта, след като по-рано днес Милан и Нюкасъл завършиха без попадения в другата среща.

На върха на атаката за парижани започна разписалият се срещу Левски с екипа на Айнтрахт в Лигата на конференциите Рандал Коло Муани, който бе подпомаган от Килиан Мбапе и Усман Дембеле.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

ПСЖ бе много близо до отбелязването на гол в 19-ата минута, в която  Витиня удари дясната греда на вратата на Борусия.

Емре Джан и Ашраф Хакими също пробваха късмета си, но и двамата не успяха да намерят рамката противниковата врата.

Няколко минути преди почивката Хакими изведе Дембеле отляво, нападателят овладя и стреля от малък ъгъл, но стражът на гостите бе на мястото си и изби в ъглов удар.

Веднага след центрирането от корнера, при единоборството за високата топка, коженото кълбо срещна ръката на Зюле, а след приключване на ситуацията тя бе разгледана от ВАР за потенциална дузпа. В крайна сметка обаче, реферите сметнаха, че няма умисъл в играта на футболиста на Борусия Дортмунд и не отсъдиха наказателен удар.

Втората част започна по отличен шанс за Пари Сен Жермен. Домакините организираха опасна атака отдясно. Топката бе подадена към нахлулия в наказателното поле Килиан Мбапе, който пробва удар с левия крак, а коженото кълбо срещна ръката на Зюле. Този път главният рефер бе категоричен и посочи бялата точка, а след преглед на ситуацията с ВАР, решението му бе потвърдено.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Килиан Мбапе, който стреля технично в долния десен ъгъл на врата и не сгреши – 1:0 за ПСЖ.

Девет минути след отриването на резултата, футболистите на Луис Енрике нанесоха втори решителен удар. След отлично двойно подаваме между Витиня и Хакими, вторият получи на метър от вратарското поле, финтира бранител на Борусия и с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата, правейки резултата 2:0 в полза на парижани.

В 79-ата минута влезлият от резервната скамейка Джейми Байно-Гитенс получи хубав пас на границата на наказателното поле и шутира, но бе спрян от десния страничен стълб.

ПСЖ - Борусия (Дортмунд) 2:0
1:0 Килиан Мбапе 49' (дузпа), 2:0 Ашраф Хакими 58'