РБ Лайпциг срази у дома Селтик с 3:1 за първи успех в група F на Шампионската лига след три изиграни срещи. В другия мач от групата по-късно Реал (Мадрид) посреща Шахтьор (Донецк).

Кристофер Нкунку (27) даде аванс на домакините след пас на Андре Силва, след като преди това в 18-ата минута друг негово гол не бе зачетен заради засада.

Селтик изравни веднага след почивката чрез Жота (47), а в 61-ата минута гол на Доминик Собослай след далечен удар не бе зачетен заради засада на намиращия се на пътя на топката Андре Силва (64, 77), който обаче вкара два гола. Португалецът се разписа след пасове на Собослай и Симакан, за да донесе първия успех на немския тим, който е трети в групата с 3 точки. „Детелините“ са последни с една точка.

Група F  (класиране в групата)
19:45 часа РБ Лайпциг – Селтик 3:1
1:0 Кристофър Нкунку (27), 1:1 Жота (47), 2:1 Андре Силва (64), 3:1 Андре Силва (77)

22:00 часа Реал (Мадрид) – Шахтьор (Донецк)

Австрийският шампион Залцбург пък излъга хърватския първенец Динамо (Загреб) с минималното 1:0 в мач от третия кръг на група Е, в която са още Челси и Милан, които играят по-късно в Лондон.

Единственото попадение за домакините бе дело на Ноа Окафор (70-дузпа), като нарушението за наказателния удар бе на Садех Мохарами. В първата минута от добавеното време Бенджамин Шешко получи подаване в наказателното поле, овладя топката и стреля, но ударът му срещна левия страничен стълб. В последните секунди гол на Йосип Дърмич от гостите не бе зачетен.

След успеха Залцбург се изкачва на първо място във временното класиране с актив от 5 точки, докато Динамо е трети с 3 пункта.

Група Е (класиране в групата)
19:45 часа Залцбург – Динамо (Загреб) 1:0
1:0 Ноа Окафор (70-дузпа)

22:00 часа Челси – Милан