ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

РБ Лайпциг надви носителя на трофея Реал Мадрид с 3:2 на „Ред Бул Арена“ в мач от петия кръг на група F и нанесе първа загуба на „кралете“, доближавайки се на точка от 1/8-финалите на Шампионската лига.

"Биковете" излязоха на терена по-мотивирани в търсене на задължителния успех, който да ги прати в следващата фаза. Те поведоха в 13-ата минута, когато Йошко Гвардиол се оказа най-съобразителен при центриране от корнер и се разписа с глава за 1:0. Пет минути по-късно Кристофър Нкунку удвои аванса на германския тим с великолепен изстрел и помощ от напречната греда.

В края на първата част бразилецът Винисиус Жуниор върна едно попадение за Реал, след като бе точен при центриране на Марко Асенсио.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката гостите взеха инициативата, но не създадоха сериозни ситуации пред вратата на „биковете“.

В 79-ата минута Еден Азар комбинира много добре с Марко Асенсио на лявото крило, испанецът пусна към Винисиус Жуниор, който от близка дистанция пропусна златен шанс да изравни. Две минути по-късно РБ Лайпциг организира опасна атака отдясно, Мохамед Симакан даде успореден пас на голлинията за Тимо Вернер и той на празна врата вкара за 3:1. В третата минута от добавеното време пък гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар и Родриго реализира дузпата за крайното 3:2.

В другия мач от тази група Селтик и Шахтьор Донецк завършиха 1:1 в Глазгоу.

„Детелините“ бяха по-активни през първата част и поведоха с гол на Георгиос Джакомакис (34).

След почивката „миньорите“ успяха да изравнят чрез Михайло Мудрик (58) след асистенция на Данило Сикан, но до края на мача други попадения не бяха реализирани.

След тези резултати Реал остава лидер с 10 точки и една повече от РБ Лайпциг. Шахтьор Донецк е трети с 6 точки и в последния кръг ще играе с „биковете“ в битка за второто място и продължаване към 1/8-финалите. В първия мач между тях украинският тим спечели с 4:1 в Лайпциг и при какъвто и да е успех във втория им сблъсък ще се класира за 1/8-финалите.

Група F (класиране)
22:00 часа Селтик – Шахтьор Донецк 1:1
1:0 Георгиос Глакумакис (34), 1:1 Михайло Мудрик (58)

22:00 часа РБ Лайпциг – Реал Мадрид 3:2
1:0 Йошко Гвардиол (13), 2:0 Кристофър Нкунку (18), 2:1 Винисиус Жуниор (44), 3:1 Тимо Вернер (81), 3:2 Родриго (90+3-дузпа)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК