Реал (Мадрид) победи Лайпциг с 2:0 в двубой от втория кръг на група F в Шампионската лига. 

Първото положение за гол беше в полза на гостите, след като в петата минута Кристофър Нкунку пробва шут по земя, който Тибо Куртоа изби в корнер. След изпълнението му дойде нов изстрел - този път на Амаду Айдара, но и той излезе в корнер.

В 11-ата минута Нкунку поиска дузпа за нарушение срещу себе си, но съдията не се подведе по неговите претенции. Пет минути по-късно Родриго отправи първия удар за домакините, но топката мина встрани от вратата. В 21-вата минута Емил Форшберг опита далечен удар, който се оказа неточен. Пет минути след това Камавинга беше намерен на добра позиция, но изстрелът му се оказа много разочароващ. Малко по-късно Куртоа пресрещна Нкунку и успя да му избие топката.

В 31-вата минута Вернер отправи техничен удар, който беше уловен от стража. Три минути след това именно нападателят пусна опасен пас към Нкунку, който обаче не успя да засече топката точно пред вратата. В 38-ата минута Антонио Рюдигер игра с глава, но не успя да насочи топката към противниковата врата. Последва опит и на Родриго да се разпише с глава, но той също не сполучи.

В 41-вата минута Лука Модрич нанесе удар от дъгата на наказетелното поле, но и той не намери целта. Малко след това хърватинът се опита да си изпроси дузпа, но не успя да убеди главния рефер. Така Реал се оттегли на почивката без точен удар.

Втората част започна при спокойно темпо и в първите ѝ 15 минути нямаше никакви голови положения. В 62-рата минута Родриго изпълни пряк свободен удар, от който прати топката над вратата. Десет минути по-късно Петер Гулачи за първи път се намеси и спря удар на Винисиус, а с добавката си резервата Асенсио прати топката в аут. Две минути след това Рюдигер стреля с глава, като го направи неточно.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Винисиус с пас намери Валверде на границата на наказателното поле, а уругваецът финтира Абду Диало и с хубав шут прати топката в мрежата за 1:0. Домакините дори стигнаха и до втори гол преди края на мача. В добавеното време появилият се от пейката Тони Кроос изпълни фал и подаде по земя на Асенсио, който със страхотен шут оформи крайния резултат.

В другата среща от групата Шахтьор и Селтик завършиха наравно (1:1).

Реал води в класирането с 6 точки, следва Шахтьор с 4, Селтик е трети с 1, а на дъното е Лайпциг с 0.