Реал (Мадрид) ще защитава титлата си от Шампионската лига срещу Ювентус на полуфиналите на настоящото издание на турнира. Това отреди изтегленият в централата на УЕФА в Нион жребий. Италианският шампион е домакин в първата среща. Победителят от тази двойка ще бъде и символичен домакин на финала на "Олимпиащадион" в Берлин на 6 юни.
 
Последният полуфинал на Ювентус в Шампионската лига беше през сезон 2002/03, когато елиминира именно Реал (Мадрид) с общ резултат 4:3. От тогавашнвите отбори на двата тима са останали само двамата вратари Икер Касияс и Джанлуиджи Буфон. На финала на „Олд Трафорд“ „Старата госпожа“ загуби от Милан след дузпи. Тогава начело на „росонерите“ беше Карло Анчелоти, който в момента е треньор на „белия балет“.
 
В другата полуфинална двойка Барселона ще играе срещу Байерн, което означава, че Хосеп Гуардиола ще се изправи срещу бившия си тим. Двата отбора играха полуфинал и през сезон 2012/13, когото баварците спечелиха с общ резултат 7:0, а след това победиха Борусия (Дортмунд) на финала.

ПОЛУФИНАЛНИТЕ ДВОЙКИ
Барселона (Испания) - Байерн (Германия)
Ювентус (Италия) - Реал (Мадрид, Испания)

Първи мачове: 5/6 май
Реванши:12/13 май 2015 г.

ФИНАЛ
6 юни 2015 г.
Берлин, „Олимпиащадион“
 
 
Всичко от Шампионската лига - ТУК
Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК

____.jpg