ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Европейският клубен първенец Реал (Мадрид) прегази Селтик с 5:1 в последния кръг от група F на Шампионската лига, финиширайки на първата позиция.

„Кралете“ получиха два наказателни удара за игра с ръце в наказателното поле, а Лука Модрич (6-дузпа) и Родриго (21-дузпа) ги превърнаха в голове. „Детелините“ също имаха шанс да се разпишат от бялата точка, но в 35-ата минута Тибо Куртоа отрази удара на хърватина Йосип Юранович.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката Марко Асенсио (51) направи разликата класическа, а Винисиус Жуниор (61) се разписа след асистенция на Федерико Валверде (71), който пък се разписа за 5:0 след пас на Лукас Васкес. Носителят на „Златната топка“ Карим Бензема се завърна в игра след лечение на контузия, появявайки се на терена в 64-ата минута на мястото на Винисиус Жуниор. Жота (84) все пак вкара красив почетен гол за "детелините" от пряк свободен удар.

В другия мач от групата по същото време РБ Лайпциг доминираше напълно срещу Шахтьор (Донецк) и го отвя с 4:0 като гост в полската столица Варшава.

Кристофер Нкунку (10) вкара първия и единствен гол преди почивката, а след нея се разписаха Анде Силва (50) след подаване на Симакан, Доминик Собослай (62) и заменилият го секунди преди гола си Дани Олмо (68).

Така Реал (Мадрид) спечели групата с 13 точки преди РБ Лайпциг с 12, като и двата тима продължават към 1/8-финалите. Шахтьор (Донецк) е трети с 6 точки и ще продължи участие в Лига Европа, а Селтик завърши последен с 2 точки и приключи този сезон с евротурнирите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК