ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Реал Мадрид разби Спортинг Брага с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" в мач от четвъртия кръг на група "C" и с пълен актив прескача груповата фаза на Шампионската лига за рекорден 32-и път от 32 участия.

Домакините бяха без голмайстора си този сезон Джуд Белингам, който има проблем с рамото. Гостите пък получиха дузпа още в 4-ата минута, когато Лукас Васкес задържа Кристиан Борха в наказателното поле. Зад топката застана Алваро Джало, но украинският страж Андрий Лунин отрази удара от бялата точка в шестата минута.

В 12-ата минута Браим Диас прати топката в мрежата на Брага, след като получи подаване от Винисиус Жуниор, но попадението му не бе признато заради нарушение на бразилеца срещу бранител на португалците.

Домакините поведоха в 27-ата минута, когато Ферлан Менди пусна извеждащо подаване към Родриго в наказателното поле, той стигна до аутлинията, откъдето продължи към Браим Диас, който с едно докосване не остави шансове на Матеус за 1:0. Рекордьорът с 14 трофея в най-престижния европейски клубен турнир бе пълен господар на терена до края на първата част, но до ново попадение не се стигна.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката в 58-ата минута Родриго проби през центъра и пусна към Федерико Валверде, който продължи за Лукас Васкес. Той намери Винисиус в наказателното поле, бразилецът залъга бранител и с удар по земя покачи на 2:0. Три минути след това Родриго се впусна в бърза контраатака и след комбинация със своя сънародник Винисиус прехвърли вратаря Матеус за 3:0.

Родриго бе много близо до още един гол в 64-ата минута, след като от близка дистанция стреля към левия ъгъл, но уцели мрежата от външната ѝ страна. В 72-рата минута Федерико Валверде нанесе удар, който бе блокиран от бранител на гостите. Брага отговори с изстрел на Али Мусрати в 78-ата минута, който не затрудни Андрий Лунин.

След успеха си "кралете" са лидери с актив от 12 точки, на пет пред втория Наполи два кръга преди края. Брага е с три, на две пред последния Унион Берлин. В следващия кръг Реал приема Наполи, а Брага посреща Унион. И двата мача са на 29 ноември.

Група "С"
Наполи - Унион Берлин 1:1
1:0 Матео Политано (39), 1:1 Давид Фофана (52)

Реал Мадрид - Брага 3:0
1:0 Браим Диас (27), 2:0 Винисиус Жуниор (58), 3:0 Родриго (61)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!