Реал Сосиедад спечели с 2:0 при визитата си на австрийския първенец Залцбург и записа първа победа в група D на Шампионската лига, оглавявайки временното класиране преди другата среща между Интер и Бенфика в Милано.

Баските поведоха още в 7-ата минута, когато Брайс Мендес бе с ключова роля в организирането на атаката, която завършии с гол на Микел Оярсабал, който технично преодоля Александър Шлагер за 0:1. 

Двадесет минути по-късно Реал Сосиедад удвои аванса си. Грешка от страна на домакините позволи на Брайс Мендес сам да си организира контраатака, да премине повече от половинта терен и да вкара за 0:2. 

До края на първата част гостите понамалиха оборотите и двата тима се оттеглиха при аванс от два гола за тима от Сан Себастиан. 

В началото на втората част главният съдия Бартош Франковски свири дузпа за Залцбург, но след преглед с ВАР наказателният удар бе отменен. Испанците напълно контролираха събитията на терена и не позволиха на домакините да си помислят за някакъв обрат. "Биковете" имаха шанс да се разпишат в добавеното време, но не успяха да преодолеят защитата и вратаря на гостите.

Група D
Залцбург – Реал Сосиедад 0:2

0:1 Микел Оярсабал (7), 0:2 Брайс Мендес (27)

22:00 часа Интер - Бенфика