Реал Сосиедад срази Бенфика с 3:1 в двубой от четвъртия кръг на група "D" в Шампионската лига и може да се класира за 1/8-финалите на турнира още тази вечер, ако Интер спечели при визитата си на Залцбург. В същото време баските сложиха край на надеждите на лисабонските "орли"  за продължаване в следващата фаза на турнира.

Домакините поведоха още в шестата минута, когато Аиен Муньос центрира към Микел Мерино, който с глава прати топката във вратата на Анатолий Трубин за 1:0. Само пет минути по-късно Флорентино сбърка с паса си към Николас Отаменди, което позволи на Микел Оярсабал да открадне топката и да я плъзне във вратата на Трубин за 2:0.

В 14-ата минута след центриране от свободен удар, Микел Мерино изкочи от дълбочина и въпреки усилията на Трубин прати топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка на реализиралия го. 

Головото шоу все пак продължи в 21-ата минута, когато Такефуса Кубо подаде на Андер Баренетчеа, а той си освободи пространство за изстрел и технично прати топката във вратата за 3:0. 

В 27-ата минута съдията Антъни Тейлър посочи бялата точка за нарушение на Отаменди срещу Оярсабал. Зад топката застана Брайс Мендес, който обаче прати топката в страничния стълб. 

Три минути преди края на редовното време на първата част Трубин се намеси решаващо при изстрел по земята на Оярсабал. 

В началото на втората част Бенфика върна едно попадение, след като в 49-ата минута Отаменди пусна добър пас към Рафа Силва, който преодоля Алехандро Ремиро за 3:1.

В 64-ата минута Мартин Субименди пропусна добра възможност да вкара четвърти гол за Реал Сосиедад, стреляйки от воле покрай вратата. В последните минути домакините владееха повече топката и диктуваха случващото се на терена, но до нов гол така и не се стигна.

След успеха си Реал Сосиедад оглавява групата с 10 точки два кръга преди края. Бенфика е на последната позиция без нито една точка.

Група "D"
Реал Сосиедад - Бенфика 3:1
1:0 Микел Мерино (6), 2:0 Микел Оярсабал (11), 3:0 Андер Баренечеа (21), 3:1 Рафа Силва (49)

22:00 Залцбург - Интер 0:0