Реал (Мадрид) надви трудно чешкия първенец Виктория (Пилзен) с 2:1 в мач от третия кръг в група „G“ на Шампионската лига и сложи край на кошмарната си поредица от пет срещи без успех във всички турнири. Карим Бензема (11) и Марсело (55) бяха точни за победата на европейския клубен шампион. Бившата звезда на Левски Роман Прохазка игра до 65-ата минута за гостите, които вкараха гол чрез словака Патрик Хрошовски (79). В другата среща от групата Рома разби с 3:0 гостуващия ЦСКА (Москва).

„Кралете“ стартираха вихрено и още в първите минути капитанът им Серхио Рамос на два пъти застраши противниковата врата, като във втория случай той прати топката с глава в страничната греда. Централният защитник покри засада в 11-ата минута, когато гостите имаха шанс да поведат, но Милан Петържела на два пъти не успя да преодолее Кейлор Навас, пазил в този мач вместо Тибо Куртоа. Секунди по-късно Карим Бензема (11) даде преднина на домакините след центриране на Лукас Васкес.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Голът на френския нападател успокои домакините, които заиграха по-търпеливо в атака, а до края на полувремето най-доброто положение за тях пропиля Иско. Петържела пък на два пъти имаше възможност за изравняване, но нямаше точен мерник и целта му избяга.

След почивката влезлият като резерва Федерико Валверде асистира на Марсело (55) за 2:0. Последваха още доста атаки на домакините и пропуски на Бензема, Бейл и Лукас Васкес, за да се стигне изненадващо до гол за гостите. Патрик Хрушовски (79) успя да преодолее Навас за 2:1 и да върне интригата в срещата.

До края имаше напрегнати минути за домакините, а защитникът Марсео се контузи и напусна принудително. Така „белият балет“ завърши мача в намален състав, след като треньорът Хулен Лопетеги бе извършил и трите си смени. Гостите имаха две възможности за гол, но до такъв не се стигна и Реал сложи край на серията си без победа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19