Реал (Мадрид) срази у дома Интер с 2:1 в мач от последния шести кръг и спечели група „D“ на Шампионската лига. И двата тима се бяха класирали за 1/8-финалите още преди директната им среща за първата позиция.

Тони Кроос (17) се разписа след асистенция на Родриго и това се оказа единсвеното попадение за първата част. След почивката в 64-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Николо Барела бе изгонен с директен червен картон. Резервата Марко Асенсио (79) пък оформи крайния резултат секунди след появата си в игра, възползвайки се от подаване на Даниел Карвахал.

В същото време Шахтьор (Донецк) и изненадата в групата Шериф (Тираспол) завършиха 1:1 в Киев. Бразилецът Фернандо (42) се разписа за украинския гранд в края на първата част, а северномакедонецът Бобан Николов (90+3) донесе точа на молдовците в края.

След резултатите от последния кръг Реал (Мадрид) завърши първи с 15 точки пред Интер с 10 и Шериф със 7. Молдовският тим продължава с участие на 1/16-финалите в Лига Европа. Шахтьор остана последен с 2 точки и приключи с Европа за този сезон.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!