Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) започна защитата на трофея с класически успех 3:0 при визитата си на Селтик в първия им мач от група F на Шампионската лига, но даде сериозна жертва. Карим Бензема напусна терена в 30-ата минута след контузия в дясното коляно и бе заменен от Еден Азар (77), който вкара последния гол, а другите два бяха дело на Винисиус Жуниор (56) и Лука Модрич (60).

"Детелините" можеха да поведат в 21-ата минута, когато Калъм Макгрегър получи хубав пас и шутира от границата на наказателното поле, но топката се удари в левия стълб на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След половин час игра Карим Бензема бе заменен от Еден Азар и се очаква в сряда да премине обстойни прегледи, които да установят колко е сериозна контузията му.

Две минути преди края на първото полувреме Винисиус се измъкна от защитата на Селтик с дрибъл, но ударът му бе спасен от Джо Харт.

На полувремето Антонио Рюдигер се появи на мястото на Едер Милитао, който най-вероятно също е получил травма.

В 56-ата минута Федерико Валверде центрира топката и намери Винисиус Жуниор, който я овладя и стреля в десния ъгъл на вратата за 0:1. Четири минути след това топката достигна до Лука Модрич след рикошет, той стреля от границата на наказателно поле и реализира за 0:2.

В 77-ата минута Даниел Карвахал прецизно подаде към Еден Азар, който лесно завърши във вратата на Джо Харт от близко разстояние и оформи крайния резултат. Четири минути преди края на редовното време Сеад Хаксабанович имаше възможност да върне едно попадение за Селтик, но неговият удар беше спасен от Тибо Куртоа.

В другата среща от тази група Шахтьор (Донецк) размаза РБ Лайпциг с 4:1 в Германия. Мариан Швед (16, 58) блесна с два гола за "миньорите", а малко преди втория Мохамед Симакан (57) бе изравнил за "биковете". Все пак Михайло Мудрик (76) и Ласина Траоре (85) затвърдиха по-добрата игра на украинците и ги качиха на върха във временното класиране.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК