Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Европейският клубен шампион Рела (Мадрид) започна с победа защитата на титлата си. "Белия балет" се наложи с 3:0 над Рома в първи мач на Група G в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Головете за триумфа отбелязаха Иско (45), Гарет Бейл (58) и Мариано Диас (90). Кралете могат да съжаляват, че не победиха по-изразително, защото пропуснаха куп положения.

Последното попадение бе истински красавец и бе отбелязано от младия Диас, който играе с емблематичния номер 7 на напусналия в посока Ювентус Кристиано Роналдо и който е сочен за заместник на португалската звезда.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Двубоят започна с натиск на домакините, като още в 4-ата минута Гарет Бейл пропусна добра възможност да даде преднина на Реал. Бейл обаче стреля край дясната греда на вратата на Рома.

Нов пропуск последва в 8-ата минута. Иско бе намерен с удобен пас и стреля без забавяне, но Робин Олсен спаси. Минута по-късно Серхио Рамос опита да засече подаване от Кроос, но прати топката над гредата.

Първата по-добра възможност за Рома бе в 15-ата минута. Ченгиз Юндер пробва мерника си от далеч, но бе неточен.

Карим Бензема на свой ред пропусна при удар с глава в 16-ата минута на срещата, а същото направи и Марсело, стреляйки от далечно разстояние.

Гостите също търсеха своите възможности, като в 30-ата минута Стивън Нзонзи пропиля една от малкото за Рома през първото полувреме, след като не успя да преодолее Кейлор Навас.

Мигът за Реал Мадрид през първото полувреме дойде в самия край частта. Иско изпълни отлично пряк свободен удар в 45-ата минута и реализира за 1:0 за испанския гранд.

След почивката ситуацията на терена не се промени, а Реал продължи да държи контрола върху мача. Отличен шанс се откри пред Гарет Бейл в 50-ата минута, когато той получи добра топка от Карим Бензема, но стреля вляво от вратата.

Минута по-късно Бейл отправи нов удар, но Робин Олсен успя да отклони топката, която се удари в гредата.

Реал нанесе втория си удар в 58-ата минута. Лука Модрич изведе брилянтно Гарет Бейл в атака и той не сгреши, за да покачи на 2:0 за мадридчани.

Възможност пред Рома се откри в 64-ата минута, когато Един Джеко бе изведен в обещаваща позиция, но изстрелът му бе блокиран от защитник. Малко по-късно пък Каземиро получи удобен пас и стреля от радстояние, но над гредата.

Тони Кроос пък не успя да преодолее Олсен в 73-ата, а 6 минута след това влезлият като резерва Марко Асенсио също пропусна от добра позиция.

Друга резерва - Мариано Диас обаче бе точен във втората минута на добавеното време. Мариано получи от Марсело и с хубав удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Рома за крайното 3:0.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19