Само преди няколко дни Ливърпул и Ред Бул Залцбург изиграха страхотен мач на "Анфийлд", в който си вкараха седем гола и оставиха без дъх всички, които обичат атакуващия футбол. Мърсисайдци поведоха с 3:0, а на почивката резултатът бе 3:1 и всички си мислеха, че този двубой ще се доиграва през второто полувреме.

Точно в този момент на сцената е излязъл наставникът на австрийския тим Джеси Марш. Американецът мотивира отбора си с реч, която днес придоби публичност. След нея играчите на Залцбург излязоха преобразени за началото на втората част и в 60-ата минута резултатът вече бе 3:3. В крайна сметка гостите изгубиха този мач, но получиха само суперлативи за представянето си на "Анфийлд".

"Първо, колко нарушения направихме? Може би две? Бъдете по-безмилостни срещу Ван Дайк. Играем с твърде голямо уважение. Прекалено голям респект. Силни ли са? Да, но това не означава, че трябва да бъдем мили с тях, да не влизаме в единоборства и да не се борим. Трябва да ни усетят, момчета.

Трябва да разберат, че сме тук, за да се конкурираме с тях, а не просто да играем по определен начин. Можем да говорим за тактика, но важното е да стъпим на терена с повече увереност и воля. Ние срещу тях. Нека излезем с повече воля и се борим повече. Видяхме, че са силни, но можем да се справим по-добре и да вдъхнем живот на нашата игра. Самоувереност и физика, това е всичко.

Не са толкова опасни при статичните положения. Хайде, можем да предложим много повече", заяви в емоционалната си рече Джеси Марш, който в хода на изказването си превключва от немски на английски, гарнирайки думите си с доста нецензурни изрази.