Звездата на Барселона Лионел Меси отбеляза и двата гола за успеха с 2:0 над Аякс в Амстердам. По този начин аржентинецът изравни рекорда на Раул за най-много голове в Шампионската лига - 71, но след мача отдаде по-голямо значение на класирането на каталунците за 1/8-финалите, отколкото на собственото си постижение. "Tова е един хубав рекорд, който ме радва, но по-важното е, че взехме три точки и се класирахме за следващата фаза. Не помня всеки гол, който съм отбелязал. Естествено, най-паметни са головете, вкарани на финали на Шампионската лига", коментира Меси.

"Срещу себе си имахме отбор, който практикува красив футбол. Футболистите на Аякс се движат много. В определени моменти от мача бяхме поставени под напрежение, но не спряхме да вярваме, че ще победим", подчерта аржентинецът.

"Радвам, се че играя заедно с Неймар и Луис Суарес. Философията на Барса им подхожда. Луис е първокласен нападател и много ни помага", добави Меси.

БЛИЦ припомня, че аржентинецът отбеляза на финалите на Шампионската лига през 2009 г. (в 70-ата минута за крайното 2:0 срещу Манчестър Юнайтед) и през 2011 г. (в 54-ата минута вкарва за 2:1 при победата с 3:1 над Юнайтед). През 2006-а, когато Меси за първи път ликува с трофея Барселона побеждава с 2:1 Арсенал. В този финал обаче аржентинецът не успява да се разпише.