Както днес писахме, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп имаше главоболия относно участието на Джердан Шакири срещу Цървена звезда в Шампионската лига. Причината бе действие на швейцарския национал с косоварски корени, при което той показа албански орел на Мондиал 2018, след гол срещу Сърбия. Очакванията бяха, че Шакири ще бъде подхванат от публиката на "звездашите", което можеше да се окаже голям проблем, и напрежението да ескалира. Така се стигна до извънредни действия от Ливърпул и мърсисайдци решиха халфът да не пътува с отбора, а да остане в Англия.

"Става дума за ситуация, при която трябва да отидем до фантастичен град като Белград в качеството ни на футболен отбор и да играем футбол. Чухме и четохме спекулациите за това какво посрещане ще получи Шак, и макар да нямаме никаква идея какво би се случило, искаме да отидем там и да сме на 100 процента фокусирани върху футбола, а не да мислим за нещо друго. Това е всичко", обясни Клоп пред LFCTV.

"Ние сме Ливърпул, един голям клуб, един футболен тим, но не носим друго послание, което да отива по-далеч. Не смятаме да отправяме политически съобщения, съвсем не. Искаме да се фокусираме върху това да изиграем страхотен мач, да сме освободени от каквото и да било. Стараем се да бъдем уважителни и да избягваме разсейването, което би ни отнело пълния фокус върху предстоящите 90 минути, в които е важен само футболът и нищо друго. По тази причина Шак няма да бъде замесен, той приема и разбира решението. Шак е наш играч, обичаме го, а той ще играе за Ливърпул още много пъти, просто не и сега във вторник", добави германецът.

Цървена звезда приема Ливърпул в мач от Шампионската лига, който ще се състои във вторник, от 19:55 часа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019