Шест месеца преди финала на Шампионската лига в Берлин за английския гранд Ливърпул вече предстои един финал и мениджърът Брендън Роджърс е убеден, че играчите му знаят какво трябва да направят срещу Базел на „Анфийлд” утре вечер от 21:45 часа българско време.

„Трябва да се класираме. Това беше целта ни от самото начало. Ние знаем какво трябва да направим. Трябва да спечелим мача”, категоричен е Брендън Роджърс. Ако успее да го направи, Ливърпул ще се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига за първи път от сезон 2009/10.

Ситуацията в група „B” е ясна. Лидерът Реал (Мадрид) има 15 точки и продължава напред като победител в групата. Базел с 6 точки и Ливърпул с 4 имат шансове за второто място, а на швейцарците ще им е достатъчно и равенство на „Анфийлд”. Българският шампион Лудогорец е последен с 4 точки и няма шансове за 1/8-финалите, но при успех или равенство в Мадрид срещу Реал може да се надява на третото място и участие в Лига Европа. Това обаче зависи и от крайния изход на сблъсъка в Ливърпул.

Мърсисайдци имат лош опит с Базел, след като загубиха от него с 0:1 в първия мач на швейцарска земя с попадение на Марко Щрелер.

„Трябва да имаме търпение. Подкрепата ще ни даде енергия. Виждам в това голямо предимство”, допълни оптимистично Роджърс преди утрешния сблъсък с Базел.