Рома устиска равен 1:1 в гостуването си на Порто в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. „Вълците“ контролираха събитията на терена и дори поведоха  след автогол на Фелипе  в 21-ата минута. Томас Вермален обаче остави римляните с човек по-малко в края на първото полувреме заради втори жълт картон, което обърна силите на терена.

През втората част Порто изцяло контролираше събитията на терена и успя да изравни след дузпа, реализирана от Андре Силва. Португалците натикаха гостите в тяхното наказателно поле, но в крайна сметка „вълците“ удържаха на напора им.

Рома започна по-активно срещата и още във втората минута Мохамед Салах се опита да прехвърли Икер Касияс.

В 12-ата минута Алекс Тереш спаси сигурен гол за Рома, след като Един Джеко отне топката от Касияс, при колективна грешка в защитата. Той стреля на празна врата, но Тереш успя да изчисти.

Натискът на Римляните даде резултат в 21-ата минута. При центриране отдясно  Фелипе не успя да се отдръпне от топката и вкара кълбото в своята врата, пред погледа на безпомощния Касияс.

„Вълците“ продължиха натиска си и в 27-ата минута Джеко и Салах отново затрудниха максимално защитния вал на домакините. Първо Касияс не успя да изчисти уверено пред връхлитащия Джеко. В последствие топката попадна в Салах, чийто мощен шут срещна тялото на вратаря.

В 41-ата минута Рома остана с човек по-малко, след като Томас Вермален извърши изключително груб фаул и получи втори жълт картон.

До края на полувремето португалците опитаха да стигнат до изравнителен гол, но така и не създадоха чисто положение пред вратата на Алисон.

Порто започна устремно втората част и с човек повече диктуваше събитията на терена.

В 51-ата минута се стигна до спорен момент.  Адриан отбеляза на Рома, но след консултации със страничния съдия, главният рефер Бруно Кайперс отмени попадението.

В 60-ата минута Порто стигна до дузпа, след като Емерсон спря с лакет удар с глава на Отравиньо в наказателното поле след центриране от корнер. Зад топката застана Андре Силва, който хладнокръвно реализира за 1:1.

Доминацията на „драконите“ продължи след изравняването, а „вълците“ приеха играта дълбоко в своята половина, разчитайки на спорадични контраатаки.

В 81-ата минута Отравиньо имаше шанс да донесе победата за Порто, но ударът му от малкото наказателно поле бе спасен от Алисон.

В самия край на срещата играчите на двата отбора не сдържаха нервите си, което доведе до масов бой, след нарушение на Фелипе срещу Един Джеко в близост до наказателното поле на Касияс.

В последствие вратарят на Порто спаси опасният изстрел от пряк свободен удар на Паредес, след който бе свирен край на двубоя.

Така всичко ще се реши в реванша в Рим на 23 август.