Голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо еднолично е на върха на голмайсторската в евротурнирите, след като отбеляза два гола във вратата на Шалке 04 само за едно полувреме в реванша между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига. Преди това той имаше 76 гола, колкото и голмайстора на Барселона Лионел Меси, а лидер бе легендата на "кралския" клуб Раул със 77 гола.

Португалският национал има вече 78 гола в евротурнирите, включително плейофни кръгове и Суперкупа на Европа, след като се разписа на два пъти с глава срещу „миньорите” от Гелзенкирхен. Две от попаденията на Роналдо са в мачове за Суперкупата на Европа, а едно в плейофен сблъсък.

Гонитбата на Роналдо с най-големия му конкурент и звезда на Барселона Лионел Меси за голмайсторската листа само в Шампионската лига също продължава. С двата си гола срещу Шалке 04 португалецът вече има 75 попадения, изравнявайки се по този начин с Меси на върха. Барса играе срещу Манчестър Сити следващата седмица, когато аржентинецът ще има шанс отново да поведе на звездата на Реал (Мадрид).