Ювентус спечели с 2:0 при визитата си на Байер (Леверкузен) в мач от последния кръг на група D и не даде шанс на "аспирините" дори да помечтаят, че може да се класират за 1/8-финалите на Шампионската лига. Такава възможност германският тим щеше да има само при победа, надявайки се и на издънка на Атлетико (Мадрид) в другата среща. "Дюшекчиите" обаче победиха Локомотив (Москва) с 2:0 и продължават в следващата фаза.

През първата част футболистите на Леверкузен доминираха и отправиха повече удари от съперника по посока на вратата, но до попадение така и не се стигна в нито една от двете мрежи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката "аспирините" продължиха да търсят попадението, но Кристиано Роналдо (75) прекърши устрема и амбициите им, възползвайки се от асистенция на Пауло Дибала. В добавеното време пък Гонсало Игуаин (90+2) окончателно сложи точка на спора.

Така Ювентус събра 16 точки на първата позиция, която си бе гарантирал още преди тази среща. Леверкузен остана трети с 6 точки и ще продължи с изявите си на 1/16-финалите в Лига Европа. Атлетико (Мадрид) е втори с 10 точки и 1/8-финалист, а Локомотив (Москва) завърши последен с 3 точки и приключи с участието си в Европа за този сезон.